Naslovnica arrow Vijesti arrow Tjedno pitanje
Tjedno pitanje
 Svakog tjedna momci odgovaraju na postavljeno pitanje, često aktualna tema u zajednici. Povremeno nailaze na nejasnoće, dolaze sumnje, te ih braća preko odgovora lakše shvate i pomognu. Čitaju ih za vrijeme ručka pred braćom i voditeljima. Odgovori su osobna razmišljanja o određenoj temi, te moraju biti konkretna i jasna.

Što očekuješ od života?

Odgovor:

Danas imam različito shvaćanje života nego što sam imao prije ulaska u zajednicu. Prije sam maštao o materijalnim stvarima, novcu jer sam bio slijep od poroka u kojima sam uživao.  Ulaskom u zajednicu moji su se prioriteti promijenili i očekujem  normalan život, obitelj, normalne stvari kao i svatko drugi. Svakako je sve u Božjim rukama.


Odgovor:


Dok  sam u zajednici mogu reći da ne očekujem puno toga. Jednostavno želim zahvaliti zajednici što me primila i što mogu raditi na sebi I na svojim nedostatcima  koje prije nisam vido.  Što više  boravim u zajednici,  to više uviđam  da imam dosta problema kojih se doista želim riješiti i postati dobar čovjek koji bi mogao živjeti sretno u jednoj obiteljskoj atmosferi.


Odgovor:


Iskreno,  očekujem dosta toga od svoga života,  pogotovo sada kad sam probudio savjest živeći u zajednici.  Prije sam mislio  samo ne sebe, a sad vidim da imam za koga da se borim. Trudit ću se da u životu napravim nešto za svoju obitelj;  davati u životu da bih očekivao nešto dobro da mi se vrati i molit ću Boga na svakome koraku da mi
oprosti moje grijehe i da mogu očekivati dobar život uz svoju obitelj.


Odgovor:

 
Očekujem dosta mirnije razdoblje života s dosta molitve i pokore. Očekujem u budućnosti da promišljenije i savjesnije donosim bitne
životne odluke.

 
« Prethodna   Sljedeća »
Odaberite jezik