Naslovnica
Glavni Izbornik
Naslovnica
O nama
Povijest zajednice
Stručni tim
Anđeo čuvar
Kuća u Sloveniji
Ispovijesti članova
Ispovijesti roditelja
Kako prepoznati ovisnika
Put prema zajednici
Život nakon zajednice
Udruga roditelja
Kolumna
Kontakt
Fotogalerija
Prilozi
Poštovani čitatelji,
Svojim donacijama podržite uspješan rad terapijske zajednice
"Milosrdni Otac".
http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg
Dobrotvorne priloge možete uplatiti na žiro-račun
Unicredit bank Mostar,
broj: 3381202201157865
Conto: 338 120 220 115 7865
s naznakom - Milosrdni Otac.
Adresa:
Udruga za pomoć u rehabilitaciji ovisnika
Milosrdni Otac 88266 Bijakovići - Međugorje
http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg
DEVIZNI RAČUN
UniCredit bank Ulica
Kardinala Stepinca bb,
88260 Mostar Bosna i Hercegovina
S.W.I.F.T. CODE: UNCRBA22
NAZIV PODUZEĆA: MILOSRDNI OTAC, Bijakovići
ADRESA: Bijakovići bb,
88266 Međugorje, Bosna i Hercegovina
IBAN: BA393380604802817593
Conto: 25004017101
Unaprijed zahvaljujemo!
http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg
Preporučeni

Pretraživači:
Google Chrome i 
Mozilla Firefox

FaceBook

Propovijed

Fra Svezotar Kraljević je na proteklom susretu roditeljima održao predavanje na temu  “Put  iz pakla u raj”.

Prenosimo ga u cijelosti.

“ Postavimo sebi pitanje što nas sve u životu prati? Primjerice, kad se nađemo u nekom nerješivom trenutku, gdje nema izlaza,  što ćemo uraditi?  Znamo  kako to izgleda, i kako je to kada boli. Najviše  od toga boli to beznađe.  Nema rješenja i vidiš da ti nisi sposoban za to rješenje i vidiš da tvoje dijete nije sposobno da nađe odgovor na tu patnju. Gradio si neke nade, neke planove, vidiš kako to nemilosrdno i brutalno propada i hoda i u jednom čovjeku vidiš i sudbinu možda i čitavog društva. Nemaš nadu za izlazak iz te krize i tu počinje pakao.

Tada se već otvore vrata pakla, proviriš unutra i vidiš kako je i to je uistinu početak pakla onoga o komu Biblija govori i koji je s onu stranu svijeta.  Mi to praktično doživimo i dotaknemo i to nije slika pakla, to je pravi pakao.  Put u pakao i nazad je jako važan. Netko ti je kazao: Moj sin je otišao i ti odjedanput vidiš čovjeka pred sobom koji je nešto drugačiji, nego što si ti i sve zna o tebi i bio u toj poziciji u kojoj si ti sad. I takav čovjek može ti pomoći i možete razumjeti i možete povesti iz toga beznađa u neku novu nadu, u neki novi svijet.  To je trenutak kada tvoje dijete  vrata pakla zatvori dolaskom u zajednicu i odjedanput problem čitavog svijeta ustvari postane riješenje čitavog svijeta. Jedno beznađe postane u biti izvor nade.

Dogodi se da si iz puta beznađa krenuo prema slobodi i onda odjedanput koji si u užasu bio, sad imaš rješenje da će biti bolje, da će biti dobro.  Jasno imaš viđenje , jer imaš argumente za to, jer tu imaš svjetiljku koja te vodi.

Na vidiku je tvoja uloga, tvoja misija da tako odjedanput sebe vidiš i čak ti je drago kada ima neko problem.Ti ćeš sigirno biti taj koji će letjeti i tamo pritrčati u pomoć, kazati, objasniti, jer ti si taj koji imaš kvalifikacije.

 

Kad ti čovjeka razumiješ, on ti već poklanja svoje srce i svoj život, poklanja ti svoju vjeru on u tebe počne vjerovati. To možeš biti ti, može biti zajednica, može biti bilo tko iz zajednice ali čovjek počne vjerovati, počinje nadati, počinju se nova vrata otvarati.

I kad prvi korak napraviš, taj baš korak je već iskra raja, neke nade nekog blagoslova a i onda počinješ biti ponosan, počinješ biti siguran u to, u sebe, počinješ nešto znati.  

Ulaskom vaših sinova u zajednicu dobivate neku nadu, neko svijetlo, i to su osnovni principi življenja zajednice, rada zajednice. Tako ona funkcionira. Dakle,  uvijek bi mi  bilo žao kada netko prođe taj put i njega više nema. Najbolje ćeš uspjeti kada pružiš ruku drugom i kada drugi vide u tebi iskru raja; tada ustvari ti vidiš raj. Tada se stvaraju, kuju prijateljstva, stvara se neki novi svijet koji nismo znali da i postoji tada ustvari život draži, slađi, ljepši.

Tada ti je draže i lakše ujutro ustati i poći život toga dana i lakše ćeš ti spavati. I nekako sve to postoje bistrije i jasnije.

Možda su u tom trenutku još neke stvari prijeteće. Sotona kao da još govori nisam ja još s tobom završio. To se događa kada razmišljaš o dugovima, o tim problemima koji se akumulirali i ostali nerješeni i tako je sotoni uvijek draga prijetnja.

On uvijek negdje čeka s nekim neriješenim problemima i pravi zamku i prijeti doći ćeš ti meni. Onda čovjek ustvari odluči doći prihvatiti tu zamku i prihvati tu igru. Zato je dobro da idući kroz zajednicu prihvatimo ruku prijateljstva od nekoga  tko je tu bio, doživio sve to i koji  će ti pomoći. Naša zajednica Milosrdni Otac uključuje i crkvu, to je i društvo vjernika, to je i zajednica obitelji, gdje smo uvijek upućeni na to da obitelj i ljudi nam pruže ruku i mi pružimo njima da bi jedni druge pomagali. U našoj genetici  je  sklonost da nekako posrneš pa evo Bog nas susreće koji uvijek ima lijeka za neku situaciju koja nastane. Bog će uvijek naći tebe i spreman je pružiti ruku i povjeriti ruku.  

 
« Prethodna   Sljedeća »
Odaberite jezik
Gospina poruka
http://milosrdni-otac.com/images/folder/poruka_pics.jpg
Gospina poruka od 25. svibnja 2012.
"Draga djeco! Danas vas pozivam da budete jaki i odlučni u vjeri I molitvi, sve dok vaše molitve ne budu tako jake da otvore srce mog ljubljenog sina Isusa. Molite dječice, molite bez prestanka dok se vaše srce ne otvori Božjoj ljubavi. Ja sam s vama i za sve vas zagovaram i molim za vaše obraćenje. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu..“
Fotogalerija
http://milosrdni-otac.com/images/folder/galerija_pics.jpg
Glazba
http://milosrdni-otac.com/images/folder/klavir_pics.jpg
Molitve
http://milosrdni-otac.com/images/folder/molitve_pics.jpg
Drugi o nama
http://milosrdni-otac.com/images/folder/drugi_pics.jpg
Linkovi

Međugorje http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg

Majčino Selo http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg

Općina Čitluk http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg

Radiopostaja Mir Međugorje http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg

Cenacolo http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg

Brotnjo.info http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg

Večernji List http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg

Dani fra Didaka Buntića http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg

Sveta Zemlja http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg

IKA

Međugorje-info