Naslovnica
Glavni Izbornik
Naslovnica
O nama
Povijest zajednice
Stručni tim
Anđeo čuvar
Kuća u Sloveniji
Ispovijesti članova
Ispovijesti roditelja
Kako prepoznati ovisnika
Put prema zajednici
Život nakon zajednice
Udruga roditelja
Kolumna
Kontakt
Fotogalerija
Prilozi
Poštovani čitatelji,
Svojim donacijama podržite uspješan rad terapijske zajednice
"Milosrdni Otac".
http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg
Dobrotvorne priloge možete uplatiti na žiro-račun
Unicredit bank Mostar,
broj: 3381202201157865
Conto: 338 120 220 115 7865
s naznakom - Milosrdni Otac.
Adresa:
Udruga za pomoć u rehabilitaciji ovisnika
Milosrdni Otac 88266 Bijakovići - Međugorje
http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg
DEVIZNI RAČUN
UniCredit bank Ulica
Kardinala Stepinca bb,
88260 Mostar Bosna i Hercegovina
S.W.I.F.T. CODE: UNCRBA22
NAZIV PODUZEĆA: MILOSRDNI OTAC, Bijakovići
ADRESA: Bijakovići bb,
88266 Međugorje, Bosna i Hercegovina
IBAN: BA393380604802817593
Conto: 25004017101
Unaprijed zahvaljujemo!
http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg
Preporučeni

Pretraživači:
Google Chrome i 
Mozilla Firefox

FaceBook

Održana tribina
 U organizaciji ŽO Mladeži HDZ BiH HNŽ, Općinskog odbora Mladeži I Zajednicom žena HDZ BiH Čitluk, sinoć je u Čitluku održana javna
tribina „Prevencija ovisnosti“. Predavači su Krim-inspektori MUP-a HNŽ-a i momci iz zajednice Milosrdi otac iz Međugorja. Cilj
organiziranja tribina „Prevencija ovisnosti“, je upoznati mlade s problemima i nevoljama koju donosi ovaj široko rasprostranjen problem ovisnosti.

Cilj tribina je svakako pokušati približiti stvarni život jednog ovisnika, ovisnika o drogi, kocki i svim drugim problemima ovisnosti, mladim ljudima.

Sve nazočne pozdravila je Andrea Martinović, predsjednica OO M HDZ BiH Čitluk, zahvalila se predavačima na izdvojenom vremenu koje će provesti upoznavajući prisutne sa ovim, ne tako malim problemom.

U ime organizatora ispred Županije, nazočne su pozdravili Branislav Stojkić i Mario Mikulić.

“Ovim  tribinama nastojimo mlade ljude potaknuti da se bore protiv svih vrsta ovisnosti koje u današnjem vremenu vrebaju sa svih strana, obišli smo dosta gradova, ovaj projekt se pokazao odličan i što je najvažnije koristan. Čitluk je predzadnja tribina, idući tjedan nam je ostao Mostar čime zaključujemo projekt Javnih tribina”, rekao je predsjednik Županijskog odbora Branislav Stojkić.

Mario Mikulić iz odbora za Humanitarne aktivnosti, zahvalio se nazočnim, posebno predavačima i inspektorima, koji se uvijek odazovu na ovakve projekte.

Svoju potresnu životnu priču ispričali su potom Mario i Edin iz zajednice Milosrdni otac. Oni su odlučili svjedočiti javno i na ovaj način, svojom životnom pričom, pokušati mladima približiti taj ovisnički život.

Mario je bio ovisan o kocki, ali uz to, eksperimentirao je i s drogama, te kako kaže, nije toliko droga bila problem, koliko kocka. Obitelj je zapostavio, ali priznaje da je najveći problem bila komunikacija, koje zapravo nije ni bilo. Puno toga zamjera sebi, ali I roditeljima koji nisu imali snage priznati da njihovo dijete ima problem. Uz dobar posao, nakon promjenjene sredine, vraća se “starim navikama”, uzima kredite, a sve ih ulaže u kockanje. Vodio je dvoličan život, na poslu nitko nije ni znao za njegov problem, te je dobivao pohvale kao dobar i odgovoran radnik. Ali jednog dana, jednostavno više sam sebe nije mogao pogledati u ogledalo, te je odlučio potražiti pomoć, sada je u zajednici Milosrdni otac.

Edin je imao problema s drogom. Sređena obitelj, ali loše društvo, koja cigareta, koji džoint, onda jače droge, što reći?! Nakon nekoliko pokušaja liječenja, ipak ne uspijeva ostati čist, problemi postaju sve veći. Nakon nagovora roditelja  dolazi u zajednicu Milosrdni otac.

Krim-inspektor MUP-a HNŽ Nikola Lovrić, iz odjela za narkotike je kazao kako problem ovisnosti, danas postaje sve veći, a tomu dokaz je sve niža dobna granica konzumiranja droga. „Danas je “normalna pojava” da se ovisnici pojavljuju već sa 10 do 12 godina. Zadnjih  godina droga je raširena na području Hercegovine više nego ikad. Na području BiH na tržištu se sve više mogu naći i opijati koji se ljudima ubacuju u piće i koji djeluju i do 12 sati, tako omamljena osoba, ima rupe u pamćenju ili se ne sjeća ničega”.

Inspektor MUP-a HNŽ Dario Ćavar na kraju se zahvalio svim nazočnim, te pozvao mlade da se ostave ovih problema, jer nismo ni svjesni koliko su i što prošli ovi momci, ovo ispričano tek je mali dio njihovih problema. Inspektor Ćavar pozdravlja ove tribine, na koje se, kako kaže uvijek i s velikim oduševljenjem odazove. “Ovi momci rade veliki posao, nije nimalo lako dijeliti ovakva životna iskustva s nepoznatim ljudima, a nama to puno znači na ovakvim tribinama“. Oni građani koji žele prijaviti bilo kakve sumnje vezane za korištenje ili dilanje droge ili bilo kakav kriminal, trebaju se javiti na besplatni broj telefona 080 02 05 05, svima je zajamčena anonimnost, a SIPA će
provjeriti svaku dojavu”, zaključio je Ćavar.

 
« Prethodna   Sljedeća »
Odaberite jezik
Gospina poruka
http://milosrdni-otac.com/images/folder/poruka_pics.jpg
Gospina poruka od 25. svibnja 2012.
"Draga djeco! Danas vas pozivam da budete jaki i odlučni u vjeri I molitvi, sve dok vaše molitve ne budu tako jake da otvore srce mog ljubljenog sina Isusa. Molite dječice, molite bez prestanka dok se vaše srce ne otvori Božjoj ljubavi. Ja sam s vama i za sve vas zagovaram i molim za vaše obraćenje. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu..“
Fotogalerija
http://milosrdni-otac.com/images/folder/galerija_pics.jpg
Glazba
http://milosrdni-otac.com/images/folder/klavir_pics.jpg
Molitve
http://milosrdni-otac.com/images/folder/molitve_pics.jpg
Drugi o nama
http://milosrdni-otac.com/images/folder/drugi_pics.jpg
Linkovi

Međugorje http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg

Majčino Selo http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg

Općina Čitluk http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg

Radiopostaja Mir Međugorje http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg

Cenacolo http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg

Brotnjo.info http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg

Večernji List http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg

Dani fra Didaka Buntića http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg

Sveta Zemlja http://milosrdni-otac.com/images/folder/line-menu.jpg

IKA

Međugorje-info