Tjedna pitanja
 Svakog tjedna momci odgovaraju na postavljeno pitanje, često aktualna tema u zajednici. Povremeno nailaze na nejasnoće, dolaze sumnje, te ih braća preko odgovora lakše shvate i pomognu. Čitaju ih za vrijeme ručka pred braćom i voditeljima. Odgovori su osobna razmišljanja o određenoj temi, te moraju biti konkretna i jasna.

Osjećaš li duhovnih promjena u zajednici kroz vrijeme korizme?Odgovor:

Za vrijeme korizme ne doživljavam baš neke veće promjene koje bi me duhovno mijenjale. Nekako sam duhovni mir počeo osjećati nešto prije korizmenih dana, iako taj mir nikada nisam mogao osjetiti ili imati u sebi. Nekako sam bio previše izgubljen u duhovnom smislu za kojeg nisam mario a ni težio za njim. Boravkom u zajednici postepeno sam počeo osjećati duhovni mir i neke promjene na sebi a to su osjećajnost u radu, neka smirenost. Kroz vrijeme korizme tu duhovnost gradim jer osjećam da nemam dovoljno poniznosti i poslušnosti.

Odgovor:

U vrijeme korizme više razmišljam o tom vremenu odnosno o Isusovoj patnji. Ovo vrijeme korizme me dosta obraća odnosno daje mi na razmišljanje o tom koliko je Isus za nas patio, a i nekako gledam sebe kroz to sve koliko mogu ja patnje podnijeti za drugoga. Sama post ili odricanja stavljaju me u poziciju da sam sebe nekako kontroliram da shvatim to kao dar a ne kao neko oduzimanje nečega. Dok postim većinom gledam da mi to ne pravi veću smetnju kroz dan nego da to shvaćam kako poruku za moje življenje. Sve svemu svakako kroz ovo vrijeme više se duhovno dajem i volio bih kad bih se ovoliko davao kroz cijelu godinu, a ne samo kroz korizmu.

Odgovor:

Za vrijeme korizme ne osjećam neki veći mir. Nisam osjetio neki veći duhovni napredak iako je molitva dosta izraženija i imamo neke pokore. Iako bih želio ići dalje što se tiče duhovnosti još nisam osjetio pravu potrebu za nekim većim pokorama a onda bi osjetio na Križevcu gdje sam prisustvovao i jedino sam tu osjetio da je vrijeme korizme i mogu reći da mi je to jedino gdje osjećam Korizmu i nadolazak najvećeg blagdana Uskrsa.

 
« Prethodna   Sljedeća »
Odaberite jezik