Tjedno pitanje
 Svakog tjedna momci odgovaraju na postavljeno pitanje, često aktualna tema u zajednici. Povremeno nailaze na nejasnoće, dolaze sumnje, te ih braća preko odgovora lakše shvate i pomognu. Čitaju ih za vrijeme ručka pred braćom i voditeljima. Odgovori su osobna razmišljanja o određenoj temi, te moraju biti konkretna i jasna.  

Odgovor:
Post mi je dan kada mogu dati jednu žrtvu, jedan dio sebe Bogu. Kroz odricanja mogu puno toga naučiti i pobjeđivati se u kušnjama koje mi nailaze. To mi daje spoznaju gdje sam i koliko sam jak da se riješim svojih loših strana. Iskustva o postu i odricanju sam stekao razgovarajući sa starijom braćom, koja mi jako puno pomažu. U vrijeme posta, molitva mi je jaka i volio bi da u toj vjeri živim i ostale dane.

Odgovor:

Post i odricanja doživljavam kao nešto što već godinama prolazim, jer kroz život sam imao puno nekih odricanja. Trenutno post doživljavam kao čišćenje svoga tijela od grijeha i svega sličnoga što nisam mogao vani napraviti, a ne samo hranom i pićem, kako sam prije radio.
Potrudit ću se da post doživim kao pravo pomaganje braći, obitelji i svima oko sebe, a ne samo kao jedan običan dan.

 
« Prethodna   Sljedeća »
Odaberite jezik