Tjedno pitanje
 Svakog tjedna momci odgovaraju na postavljeno pitanje, često aktualna tema u zajednici. Povremeno nailaze na nejasnoće, dolaze sumnje, te ih braća preko odgovora lakše shvate i pomognu. Čitaju ih za vrijeme ručka pred braćom i voditeljima. Odgovori su osobna razmišljanja o određenoj temi, te moraju biti konkretna i jasna.Koji je tvoj motiv   da ostaneš u zajednici?


Odgovor:

Tijekom  svoje zajednice puno sam puta čuo od voditelja da samo iskreno obraćenje me može spasiti. Poslije puna truda da izbacim svoje probleme sa svojim snagama vidio sam da ne mogu sam i nemam snage, ne mogu da povjerim nikom, jer u svojim teškim trenucima bio sam jako negativan.
Odlučio sam poslušati svećenika koji nam je rekao da Isusu mogu reći sve kako jeste. Iako nisam vjerovao,  otišao sam do kapele i izbacio naglas sve negativno i ružno iz sebe, čak sam zaplakao koliko mi je bilo muka od svega. Ali kada sam sve to izbacio, bolje sam se osjećao tako da sam istrajao u tome  da odlazim do kapele. Primjetio sam da se one ispunjavaju ne uvijek kako ja mislim ali ispunjavaju se. Primijetio sam da živjeti tražiti Boga i vršiti
njegovu volju čini me sretnim, zaista sretnim. Motivaciju mi daje vjera i način života s Bogom. Puno puta mi je teško,ali po iskustvu mojem jeste spasonosno. Postao sam bolji čovjek s Njim.

Odgovor:

Moj najveći motiv kao teškoga alkoholičara je da se od toga izliječim. Motiv mi je da se popravim u zajednici radeći zajedno razmišljati o svojim greškama jer kroz zajednicu imam vremena da kvalitetno razgovaram sa starijom braćom koja mi daju veoma kvalitetne savjete. Mislim da me dragi Bog i blažena djevica Marija u tome podržavaju i daju mi pomoć.

Odgovor:

Moj motiv je bio depresija jer puno puta sam bio u depresiji radi malih problema. Puno puta sam bio zatvoren u svoju tamnu sobu samo sam isključio svijet oko sebe. Čim sam ušao u zajednicu vidio sam neku promjenu jednostavno hvala dragom Bogu šta više nisam u depresiji zahvaljujem zajednici što me primila i što me mogu razgovarati s braćom i vidim ne sebi da napredujem.

Odgovor:

Moj najveći  motiv u zajednici je potpora moje obitelji uz koju i ja napredujem i idem ka jednom cilju, a to je upoznati sebe, otkriti svoje talente i raditi na njima i što više se predavati duhovnom životu. Jer što sam više u molitvi to manje griješim i tome drži kroz cijelu zajednicu. Svaki put kad vidim osmjeh na licu roditelja to mi daje motiv i onda kad se u meni gasi želja za zajednicom. Još jedan od motiva je to što vidim velike promjene na sebi i tome vuče prema
naprijed. To su neki od motiva a ima ih dosta.
 
« Prethodna   Sljedeća »
Odaberite jezik