Tjedno pitanje
 Svakog tjedna momci odgovaraju na postavljeno pitanje, često aktualna tema u zajednici. Povremeno nailaze na nejasnoće, dolaze sumnje, te ih braća preko odgovora lakše shvate i pomognu. Čitaju ih za vrijeme ručka pred braćom i voditeljima. Odgovori su osobna razmišljanja o određenoj temi, te moraju biti konkretna i jasna.

Vidiš li ikakvih promjena na sebi kroz zajednicu?

Odgovor:

U zajednicu sam došao s ciljem da se promijenim i  nešto se počelo događati. Osjećam da postajem pobožniji i da  me molitva ispunjava. Kod kuće se nisam molio, jer iskreno nisam ni vjerovao da mi Bog može pomoći. Također, osjećam da se mjenjam i u nekim drugim stvarima. Postao sam donekle staložen i mogu kontrolirati situaciju na koju bi u vanjskom svijetu drugačije reagirao. Počeo sam slušati savjete i prihvaćati ono što mi se kaže. Nisam više lijen i sad mi posao ispunjava dan. Moj prvi mjesec zajednice tek je prošao tako da za prave i konačne promjene ima još vremena. Meni je zasad bitno da radim na promjenama, da učim na greškama, da poštujem i prihvatim brata, da imam neku konstantu u molitvi da mi ona ne bude prisila nego nešto što iskreno želim i osjećam. Želim se i dalje mijenjati, postati dobar, poslušan i ponizan jer znam da ću jedino tako vratiti povjerenje osoba da kojih mi je najviše stalo mojih roditelja i moga brata.

Odgovor:

Na početku uopće nisam mislio da ću se moći promijeniti a i nisam vidio nekog smisla jer sam pod navodnicima mislio da sam dobar. Naravno poslije ovoliko razdoblja od kada sam u zajednici vidim dosta promjena na sebi. Uspio sam pobjeđivati se, ne gubiti mir, snositi se sa situacijama i jednostavno biti ozbiljniji i shvatiti ovo sve za moje dobro. Naravno ima mnoge stvari još na kojima trebam poraditi.

Bogu hvala što sam tu i što mogu da upoznam sebe ustvari kakav sam i gdje koči. Sve će doći na svoje samo treba ustrajati, biti uporan, predati se Božjoj volji.

Odgovor:

Pa naravno da vidm promjena na sebi otkako sam ušao u zajednicu. Uvijek sam imao više vremena da nekako odem na suprotnu stranu od normalnogA života, nego da se organiziram za sve što je potrebno za lijep ugodan i zdrav život. Danas, hvala dragome Bogu i zajednici Milosrdni Otac i mome anđelu čuvaru koji je uz mene možda doživio neke teške trenutke za koje ja nisam bio svjestan jer sam bio pod utjecajem opojnih sredstava.  Hvala mojoj  braći koja su bila uz mene i pružili mi ono što je bilo potrebno da krenem pravim pravim putem jednog prosječnog čovjeka. Mislim da sam do sada u ovih mjesec dana ispunjavao obaveze koje mi nalaže zajednica i da sam koliko toliko promjenio svoj tok života kako zdravstveno tako i psihički. Tako da ću daljnjem vremenskom razdoblju potruditi da to dokažem marljivošću i radom.

Odgovor:

Relativno gledajući, promjena ima kao prvo kroz ova tri mjeseca što sam ovdje, redovno ustajem, redovno jedem i molim se što prije nisam radio. A između ostalog promjene osjetim i u psihičkom smislu, a to mislim da mi mozak polako počinje funkcionirati kako treba i počinjem se bolje osjećati i nadam se da ću ustrajati u tome.
 
« Prethodna   Sljedeća »
Odaberite jezik