Naslovnica arrow Ispovijesti roditelja arrow Iskustvo jedne majke
Iskustvo jedne majke

Ja sam Mare Mikulić, Emilova majka koji će uskoro dobiti blagoslov zajednice

Prije 35 mjeseci dolazila sam u zajednicu na radne dane s mojim sinom.

Rado sam prihvatila ponovni boravak u zajednici i ponovni susret sa sinom tako kao i s  duhovnim vođom fra Svetozarom i voditeljima zajednice i s momcima.

Žao mi je što je vrijeme brzo prošlo, rado bih produžila boravak. Ovo kratko vrijeme sa momcima provedeno bilo je ugodno tako da sam ih sve zavoljela kao rođenu djecu. Svi zrače pozitivno, pozitivni, veseli, strpljivi u svakoj situaciji, jedan drugom rado pomažu. S ljubavlju su prihvatili svoj životni križ i nose ga. Patnja koju su podnijeli sa ovisnošću isplatit će se ako ustraju do kraja ovog zemaljskog života u molitvi i  sa svojim Bogom, jer nažalost u životu će biti poteškoća.

Način života u zajednici meni osobno se sviđa, jer dan počinje s molitvom i  završava sa molitvom. Svatko zna svoje obaveze, na pravi način momci daju do znanja što i  kako nešto treba uraditi, s ljubavlju jedan drugog podsjete na pogreške, svaki se trudi da se popravi.

Uostalom imaju dobre uzore u zajednici poput fra Svetozara, kao i voditelja, sa momcima i mole i rade, nažalost nisam stručna, da to opišem baš onako kako je, ma više nego savršeno zajednica funkcionira.

Ovakav način življenja prijeko je potreban u svakoj zajednici kao i u svakoj obitelji.

Emilova majka čitav dan pomagala momcima koliko je ona mogla u poslovima poput Tao galerije, kuhinje, gdje nam je pravila palačinke, zajedno išli na Križevac i Podbrdo.
 
« Prethodna   Sljedeća »
Odaberite jezik