Slider

Zajednica Milosrdni Otac - Međugorje

Ulaskom u Zajednicu ne prestaje suradnja s obitelji jer bez njezine potpore tijek rehabilitacije ovisnika ne daje dobre ishode.

Vidi više

Misliš li da imaš neku ovisnost?

Vjerojatno je najteže to priznati samome sebi, jer strah, sram i osuda drugih igraju vrlo važnu ulogu. Prepoznavanje da imate problem prvi je korak prema oporavku. Ovisnost je uvijek povezana s apstinencijskim sindromom koji karakterizira pojava specifičnih simptoma, kako tjelesnih tako i psihičkih. Jačina ovih simptoma ovisi o vrsti ovisnosti od koje pacijent boluje i njezinoj težini. Tjelesni simptomi mogu uključivati: mučninu i povraćanje, proljev, asteniju, nesanicu, bradikardiju, povećan apetit, glavobolju, bol u mišićima, širenje zjenica, hiperhidrozu, rinoreju, napadaje. Među psihološkim nalazimo: promjene raspoloženja, uznemirenost i nemir, ljutnju i razdražljivost, frustraciju, disforiju, stanja tjeskobe, poteškoće s koncentracijom.

Potreba / ponašanje

Potreba / ponašanje

Trebaš li (ili želiš) neku tvar ili stalno provoditi određeno ponašanje?

Suzdržljivosti

Suzdržljivosti

Imaš li bilo koji od gore navedenih simptoma suzdržljivosti, kada nemaš tvar sa sobom ili kada se ne možeš ponašati na određeni način?

Laž

Laž

Jesi li ikada nekome lagao o upotrebi tvari koju uzimaš ili o ponašanju koje imaš?

Možda imaš problema s ovisnošću

Možda imaš problema s ovisnošću

Ako si odgovorio "Da" čak i na jedno od tri pitanja, možda imaš problema s ovisnošću. Posavjetuj se sa stručnjakom (ili liječnikom primarne zdravstvene zaštite ili psihologom) radi daljnje procjene i smjernica.

Milosrdni otac
  • 20+Godina
  • 1500+Korisnika
  • 10+Osoblja

Cilj Zajednice je potpuna rehabilitacija osobe i stjecanje novog životnog stila

Cilj Zajednice je potpuna rehabilitacija osobe i stjecanje novog životnog stila temeljenog na vrijednostima samostalnosti, odgovornosti, snošljivosti, sudjelovanja, uzajamnosti, povjerenja i samopoštovanja. Stjecanje ovih vrijednosti omogućuje osobi da se – nakon završetka postupka rehabilitacije – na prirodan način ponovno uključi u društveno, obiteljsko i radno tkivo.

Milosrdni Otac je zajednica života koja prihvaća one koji su pogođeni ovisnostima i marginalizacijom kako bi mogli pronaći svoj put kroz put oporavka koji je prije svega put ljubavi. Sredstva na tom putu su:

  • iskrena duhovnost

  • manualni rad te samoosnaživanje po podjeli iskustva,

  • bratskog ispravljanja i zauzete skrbi za drugoga.