Naslovnica arrow O nama
O nama

http://milosrdni-otac.com/images/folder/medjugorje_onama.jpgMeđugorje, jedno od najvećih katoličkih marijanskih svetišta u svijetu mjesto je koje svakodnevno posjećuju brojni hodočasnici iz svih dijelova svijeta. Mnogima je upravo posjet Međugorju vratio nadu u bolje sutra i nove, vedrije poglede u životu. Danas je to mjesto u kojemu, u sklopu Katoličke crkve, djeluje niz zajednica koje pružaju utočište svima onima kojima je to potrebno. Jedna od tih jest i zajednica “Milosrdni Otac”, koja se bavi različitim vidovima ovisnosti koje nosi suvremena civilizacija kao što su droga,alkohol, kocka, pa i različiti vidovi suvremene tehnologije (internet, video igirce, mobiteli...). Ova zajednica pruža spas i put u bolji život. Zajednica je s radom počela u ožujku 1999. godine i kroz nju je u ovih 16 godina rada prošlo 1500 momaka iz raznih dijelova svijeta, a o njima svakodnevno skrbi stručni tim od pet članova koji čine upravitelj zajednice fra Dragan Ružić, voditelji zajednice Toni Kozarić, Milan  Rašić, Andrija Vidačak i medicinska skrb dr. Vlado Milaković. 

 

Za razliku od nekih drugih zajednica ovog tipa, sam proces ulaska u  zajednicu nije toliko dug i iscrpljujuć. Ulaskom u zajednicu ne prestaje suradnja s obitelji jer bez njihove potpore proces rehabilitacije ovisnika ne daje dobre rezultate. Obitelj je ključna i u situaciji kada momak prije kraja rehabilitacije samovoljno napusti zajednicu, odnosno ponovno zatraži povratak u nju.

http://milosrdni-otac.com/images/folder/zajednica_onama.jpgSuradnja sa obiteljima odvija se svakodnevno, a jednom mjesečno organizira se susret roditelja na kojemu se zajednički razgovara o tijeku rehabilitacijskog procesa članova zajednice.

Cjelokupan program ove zajednice podređen je mladićima kako bi što lakše prebrodili krizu i postali osobe koje će koristiti i sebi i društvu kada izađu odavde, što je dovoljno jamstvo kvalitete programa rada iz zajednice “Milosrdni Otac”.

Stručnost i besprijekorno zalaganje stručnog tima, kao i želja samog ovisnika za promjenom načina života u kojem nema mjesta drogi, kombinacija je uspješne rehabilitacije mnogih koji prođu program zajednice “Milosrdni Otac “.

 
Odaberite jezik