Naslovnica arrow Vijesti
Vijesti
Intervju Toni Kozarić
 Zajednica Milosrdni Otac u ožujku će obilježiti 14 godinu postojanja. Tim  stručnjaka i trogodišnji program koji se sastoji od molitve, rada i odricanja, jamstvo su dugogodišnjeg uspješnog rada.   O događajima koji s obilježili proteklu i novim planovima u tekućoj godini, razgovarali smo s voditeljem Tonijem Kozarićem.
Opširnije...
 
Zašto (ne) Međugorje?
 Odlazak u Međugorje za mnoge je potraga za čudom, ukazanjem, posebnom porukom. Ni teolozi nizu pošteđeni pitanja vjerničke znatiželje događa li se ondje nešto posebno. Možda više od ostalih, teolozi se na takvim mjestima u sebi „bore“ sa znanjem, disciplinom, poslušnošću hijerarhiji, osobnim životom i Bogom koji, i kad šuti, puno govori. Mnogi su me pitali što mislim o međugorskim ukazanjima?
Opširnije...
 
Pravoslavni Božić
 U ime voditelja i članova zajednice Milosrdni Otac upućujemo čestitku svim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru, uz tradicionalni pozdrav:
Mir Božji – Hristos se rodi!
 
Proslava pravoslavnog Božića
 Jučer se u zajednici Milosrdni Otac slavio pravoslavni Badnjak. S obzirom da Zajednica drži do svake vjeroispovijesti, upriličeno je bdijenje uz molitvu i klanjanje u kapelici. Proslava Božića je nastavljena i danas, uz zajednički ručak i druženje. 
Mir i božićni ugođaj se osjeti posvuda u zajednici
 
Posjet dobročinitelja našoj Zajednici
 Zajednicu Milosrdni Otac jučer su posjetili dobročinitelji iz Amerike na čelu s gospođom Nensi, veliko prijateljicom Međugorja.
Tradicionalno, svake godine, gospođa Nensi i njezini prijatelji momke darivaju kolačima i kanadskim čajem i pritom provedu popodne s njima uz molitvu i svjedočanstva.
Opširnije...
 
Gospina poruka
 Gospina poruka preko Mirjane, 02.01.2013. :
Opširnije...
 
Gospina poruka
 Na posljednjem svakodnevnom ukazanju, 12. rujna 1998., Gospa je Jakovu Čoli rekla da će ukazanje imati jedanput godišnje i to 25. prosinca, na Božić. Tako je bilo i ove godine. Ukazanje je počelo u 14 sati i 15 minuta i trajalo je 10 minuta. Jakov je, nakon toga, prenio poruku:
Opširnije...
 
Gospina poruka
 Mjesečno ukazanje Mariji Pavlović Lunetti od 25. prosinca 2012.

Gospa je došla sa malim Isusom u naručju i nije dala poruku, ali je mali Isus progovorio i rekao: Ja sam vaš mir, živite moje zapovijedi. Znakom križa Gospa i mali Isus zajedno su nas blagoslovili.

 
Blagdan u Medjugorju
http://www.milosrdni-otac.com/images//blagdan.jpgDanas na četvrtu nedjelju došašća, 23. prosinca, uz uobičajeni molitveno liturgijski program i ispovijed, održat će se i prigodni Božićni koncert u dvorani Majčina sela, u 20 sati, a organiziraju ga Župni ured Međugorje, Majčino selo i Mjesne zajednice Bijakovići  i Međugorje.
Opširnije...
 
Badnjak
 Badnji dan ili Badnjak, a posebice badnja večer, bogati su božićnim običajima i folklornim sadržajima. Naziv je taj dan prije Božića najvjerojatnije dobio od riječi bdjeti, biti budan, biti bodar, tj. znači noć u kojoj se bdije. Vrhunac toga bdijenja jest proslava polnoćke.
Opširnije...
 
Božić i Nova godina
 Sretan božić i Novu 2013 godinu žele vam članovi i voditelji zajednice Milosrdni Otac.
 
Jaslice u Gradnićima
 Već treću godinu zaredom, momci pod vodstvom prof. Tonija Kozarića izrađuju božićne jaslice za župljane Gradnića.
Predivno izrađene jaslice krasit će crkvu sv. Blaža u predblagdansko vrijeme, na radost svih vjernika.
Na ovaj način, članovi Zajednice Milosrdni Otac čestitali su mještanima te župe Božić.
 
Božićni koncert
 Najavljujemo veliki BOŽIĆNI KONCERT u MAJČINOM SELU, u nedjelju 23. prosinca s početkom u 20,00 sati.
Opširnije...
 
Program susreta

 U opširnije pogledajte program susreta 15.12.2012.

Opširnije...
 
Klanjanje srijedom sa fra Slavenom
 Srijeda je uvijek poseban dan u našoj zajednici. Taj dan u zajednicu dolazi fra Slavenom koji s momcima održava sat molitve. Jedne srijede imaju Lectio divina ili sat kontemplativne molitve u kojoj razmatraju Evanđelje.
Opširnije...
 
Tjedno pitanje
 Svakog tjedna momci odgovaraju na postavljeno pitanje, često aktualna tema u zajednici. Povremeno nailaze na nejasnoće, dolaze sumnje, te ih braća preko odgovora lakše shvate i pomognu. Čitaju ih za vrijeme ručka pred braćom i voditeljima. Odgovori su osobna razmišljanja o određenoj temi, te moraju biti konkretna i jasna.     
Opširnije...
 
Susret roditelja u Međugorju
 Redoviti mjesečni susret roditelja zajednice Milosrdni Otac bit će održan u subotu, 15. prosinca. 
Okupljanje je u zajednici u 9 sati, a program cjelokupnog susreta bit će objavljen naknadno.
 
Vrijeme došašća
Opširnije...
 
Gospina poruka
http://www.milosrdni-otac.com/images/stories/P2115225.JPGGospina poruka od 2. prosinca 2012. Prenijela vidjelica Mirjana Dragićević-Soldo
Opširnije...
 
Turistički putokazi
 Ovih dana završeno je postavljanje turističkih putokaza u Majčinom selu, Vrtu sv. Franje i zajednici Milosrdni Otac. Ideja za ovaj projekt potekla je od upravitelja Majčinog sela fra Svetozara Kraljevića. Svakodnevno stotine hodočasnika dolaze u Majčino selo i postavljanje putokaza je prvenstveno namijenjeno njima kako bi se lakše snalazili.
U postavljanju putokaza su sudjelovali i momci iz zajednice.
 
Tjedno pitanje
 Svakog tjedna momci odgovaraju na postavljeno pitanje, često aktualna tema u zajednici. Povremeno nailaze na nejasnoće, dolaze sumnje, te ih braća preko odgovora lakše shvate i pomognu. Čitaju ih za vrijeme ručka pred braćom i voditeljima. Odgovori su osobna razmišljanja o određenoj temi, te moraju biti konkretna i jasna.  
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 64 - 84 od 389
Odaberite jezik