Naslovnica arrow Vijesti
Vijesti
Izlet momaka

Proteklih dana članovi naše zajednice uz pratnju voditelja Tonija Kozarića posjetili su Franjevački samostan na Humcu. Tom prilikom momci su posjetili najstariji muzej u BiH.

U sklopu muzeja razgledali su  zbirku  umjetnina „Majka“ Humac, Ljubuški koja okuplja umjetnike oko veličanstvene teme majke. To je bila česta  inspiracija kipara i slikara kroz povijest; od uprizorenja naše nebeske Majke do jednostavne žene nositeljice života, prikazane u svakodnevnim životnim situacijama: u slavi oltara, ali u sudjelovanju u Kristovoj muci, u boli položenog sinova tijela, kao i u toplini ljubavi s još malenim djetetom Isusom.

 
Proljetni radovi u zajednici
  Nakon početnik radova u vrtu, prekopavanja zemlje, momci su ovih dana počeli sa sadnjom sezonskog povrća.  Pored toga napravio se I rasadnik, koje se iskustvo uzgoja prenosi u zajednici iz sezone u sezonu. U rasadnik se nalazi uobičajeno voće I povrće koje se zavrijeme sezone u plasteniku I okolnim parcelama naveliko uzgaja.

Momci ovom radnom terapijom dosta nauče, gdje stječu odgovornost I brigu. Uz rad u Tau galeriji, i ova vrsta radne obveze pozitivno utječe na kvalitetu života momka u zajednici.

 

 
Blagoslov u zajednici
 Dana 21.04.2012. u subotu će biti blagoslov naših momaka. Okupljanje roditelja i ostalih pozvanih je u 9 sati. Ostale detaljnije informacije biće naknadno objavljene.
 
Gospina poruka
http://www.milosrdni-otac.com/images/stories/P2115225.JPG

Gospina poruka od 25. ozujka 2012.

"Draga djeco! I danas vam sa radošću želim dati moj majčinski blagoslov i pozvati vas na molitvu. Neka vam molitva postane potreba da svaki dan rastete više u svetosti. Radite više na vašem obraćenju, jer ste daleko dječice. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

 
Fotogalerija
 Na linku za fotogaleriju možete vidjeti skorija dešavanja u kući u Međugorju     
 
Pravljenje svijeća

U sklopu Tau galerije i pod nadzorom Tonija Kozarića osmišljen je posao pravljenja svijeća.  Uz mnogobrojne suvenire, mozaike koje momci svakodnevno izrađuju, odnedavno su započeli s izradom prigodnih

ukrasnih  svijeća.   Vlastitim idejama , dvojica momaka koji su

odabrani za ovu obvezu svakodnevno će izrađivati svijeće različitih oblika,  boja, s mirisom eteričnog ulja.

 
Gospina poruka

Godišnje ukazanje Mirjani Dragićević-Soldo 18. ožujka 2012.

Vidjelica Mirjana Dragićević-Soldo imala je svakodnevna ukazanja od 24. lipnja 1981. do 25. prosinca 1982. Na posljednjem svakodnevnom ukazanju Gospa je, povjerivši joj desetu tajnu, rekla da će joj se ukazivati jedanput godišnje i to 18. ožujka. Tako je i bilo tijekom svih ovih godina.

Više tisuća hodočasnika okupilo se na molitvi krunice 18. ozujka 2012.

kod Plavog Križa. Ukazanje je započelo u 14:00  h i trajalo do 14:05 h.

Opširnije...
 
Susret roditelja
 Na 13. Obljetnicu utemeljenja zajednice “Milordni Otac”, u Međugorje je održan redoviti susret roditelja. Nakon zajedničke molitve, voditelji su roditeljima prenijeli najvažnije informacije iz tri naše kuće.
Opširnije...
 
Obljetnica zajednice

Zajednica Milosrdni Otac jučer je proslavila 13. obljetnicu postojanja. Na dan obilježavanja ovoga vrijednoga datuma, održan je redoviti susret roditelja na kojemu su voditelji nazočne roditelje upoznali s aktualnostima iz tri kuće i aktivnostima koje momci obavljaju.

Opširnije...
 
Međunarodni susret

19. međunarodni susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje

Od 4. – 8. ožujka održavao se u Međugorju devetnaesti međunarodni susret organizatora hodočašća voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje. Okupio je više od 300 sudionika, iz Brazila, Irske, Engleske, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Švicarske, Austrije, Portugala, Francuske, Poljske, Latvije, Ukrajine, Češke, Slovenije i Hrvatske, i najviše njih iz Italije. Koordinator susreta bio je fra Danko Perutina. O temi susreta „Vjerujem, Gospodine! Pomozi mojoj nevjeri“ (Mk 9, 24) govorili su predavači fra Marinko Šakota, fra Ante Vučković i fra Dario Dodig.

Opširnije...
 
Radovi u vrtu

Dolaskom lijepog vremena,  momci u zajednici su počeli s  radovima u vrtu. Iako se plastenik oštetio tijekom  snježnih padavina, to nije omelo momke u obrađivanju zemlje.
Počeli su pripremni radovi s prekopavanjem zemlje, a dio cvjetnog i ukrasnog vrta ispred kapele se isto radilo, premješteni su borovi i iskopane stare biljke, koje su već dotrajale.

Opširnije...
 
Korizmeno vrijeme
 Ako želimo govoriti o korizmenom vremenu, potrebno je gledati mnogo dalje. Potrebno je gledati prema Uskrsu. Naime Uskrs je najveći kršćanski blagdan i doista kaže Sv. Pavao kako bi naša vjera bila uzaludna, kada ne bi bilo uskrsnuća. Uskrsnuće je pobjeda života nad smrću, a život je neizrecivi dar, neizmjerno vrijedan, čak i kada nosi trpljenja i ograničenosti.
Opširnije...
 
Gospina poruka
 Gospina poruka od 02.03.2012. koju je prenijela vidjelica Mirja Dragičević-Soldo
Opširnije...
 
Radne obveze momaka

Nedavno su počeli radovi na postavljanju keramičkih pločica u velikoj dvorani.  Uz stručnu pomoć iskusnije braće, četvorica momaka će ukupno zalijepiti 200 m2 površine. Za uređivanje tih prostorija, koristi se nova metoda „raimondi“. Momcima u sali brzo prolaze dani,  uz druženje, dobru atmosferu i molitvu.  Svakako da će im iskustvo u ovome poslu dobro doći kako bi ga prenijeli na ostale članove  kao i nakon završetka programa za posao.

 
Gospina poruka
 Gospina poruka od 25 veljače 2012.
Opširnije...
 
Sastanak roditelja
 Redoviti mjesečni susret roditelja naše zajednice održat će se 11. ožujka u Međugorju.
Početak je u 12 sati, u župnom uredu.
 
Fotogalerija kuća "Ivan Merz"
 Na linku za fotogaleriju možete vidjeti skorija dešavanja u kući u Kiseljaku.       
 
Izrada mozaika
 Pod vodstvom prof. Tonija Kozarića momci svakodnevno izrađuju mnogobrojne mozaike. Među njima je i Zoran, koji je za našu stranicu prenio svoje iskustvo rada u Tau galeriji. 
Opširnije...
 
Posjet FRAME BIH zajednici MIlosrdni Otac

Posjet  FRAME BiH zajednici Milosrdni Otac

U Međugorju u franjevačkoj kući susreta Domus pacis od 3. do 5. tj. do 9. veljače održan je 1. nacionalni seminar za voditelje formacije u Frami. Misao vodilja cijelog susreta, kojeg je organiziralo nacionalno povjerenstvo za formaciju, bila je Duhom svetim pozvani, svetim Franjom vođeni. Na seminaru je sudjelovalo 37 Framaša.

Predavanje i popodnevni subotnji susret održani su u Majčinom selu pa su nakon predavanja sudionici seminara svoje vrijeme podijelili sa štićenicima dječjeg sela i momcima iz kuće Milosrdni Otac. Taj dan svetu misu je predvodio fra Marijo Jurković.

Nakon toga, imali su priliku poslušati svjedočanstva starijih momaka iz Zajednice.

   
 
Snježni dani u zajednici

Bosnu i Hercegovinu j ovih dana zahvatilo veliko snježno nevrijeme koje je u potpunosti blokiralo cijelu zemlju. U zajednici Milosrdni Otac momci su bili dva dana bez struje i vode, bez adekvatnog grijanja. No to ih nije omelo da volontiraju u čišćenju puteva  u Majčinom selu. Marljivošću momaka  glavna cesta prema zajednici je u potpunosti očišćena.

 
Bratska opomena
http://www.milosrdni-otac.com/images/biblija.jpg

Ako ti brat sagriješi, pođi da ga ukoriš nasamo. Ako te posluša, dobio si svoga brata. Ako te posluša, uzmi još jednoga ili dvojicu sa sobom neka na osnovi svjedočanstva dvaju ili triju svjedoka bude pravovaljana svaka riječ. Ako ni njih ne posluša, priopći to Crkvi! Ako li ni Crkve posluša, smatraj ga poganinom ili carinikom!
Zaista, kažem vam: što god svežete na zemlji, bit će svezano na nebu, i što god razriješite na zemlji, bit će razriješeno na nebu.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 190 - 210 od 389
Odaberite jezik