Naslovnica arrow Vijesti
Vijesti
Gospina poruka
 Poruka preko vidioca Ivana Dragičevića 18.5.2012

Gospa je posebno molila za svećenike, biskupe i svetog Oca. Poziva i nas:

Draga djeco i danas vas želim pozvati molite zajednom samnom, za moje pastire da vode svoja stada neumorno u vjeri. Majka moli zajedno s vama. Molite draga djeco s Majkom. Hvala vam draga djeco i danas što ste se odazvali mome pozivu.
 
Svjedočanstvo kao dio rehabilitacijskog procesa
 Svjedočanstvo koje osoba daje slušateljstvu je odraz same osobe, a uključuje djela koja je osoba učinila u prošlosti kao i iskustvo vjere koje se bazira na unutarnjem doživljaju. Dok svjedoči osoba stalno sebe preispituje i izvještava okolinu o samome sebi. Primijećeno je da osoba koja ima priliku davati svjedočanstvo pred slušateljstvom doživljava duboko oslobađajuće iskustvo za sebe, nešto kao ispovijed. Svjedočanstva bivših ovisnika pokazuju djelotvornost vjere ili suočavaju sa ovisnosti, također pokazuju snagu obraćenja kao osnovno svjedočanstvo vjere.
Opširnije...
 
Hodočasnici iz Belgije

Zajednicu Milosrdni Otac posjetila je skupina hodočasnika iz Belgije. Nakon obilaska Zajednice i Tau galerije, gostima je svjedočanstvo dao  Dalibor Cvjetičanin koji je govorio o putu izlaska iz pakla droge.

Opširnije...
 
Članovi ZAMFIS-a posjetili Majčino selo i komunu Milosrdni otac
 Članovi udruge studenata socijalnog rada ZAMFIS danas su organizirano posjetili Međugorje. Tom prigodom posjetili su Majčino selo gdje su se susreli sa štićenicima doma. Nakon razgovora i igre, članovi su darivali djecu slatkišima i igračkama koje su marljivo prikupili samo za njih. Mladi budući socijalni radnici su se upoznali s radom i načinom na koji funkcionira ovaj dom. Nakon Majčina sela, posjetili su i komunu Milosrdni otac.
Opširnije...
 
Susret roditelja
 Redoviti mjesečni susret roditelja naše zajednice održat će se 27. svibnja u Međugorju.
Početak je u 12 sati, u župnom uredu.
 
Misna slavlja u kapeli naše zajednice
http://www.milosrdni-otac.com/images/misa.jpgSvakodnevno kapelicu zajednice Milosrdni Otac posjećuju mnogobrojne skupine hodočasnika iz cijeloga svijeta. Ona je odnedavno uređenija s novim mozaikom Krizni put koji su izradili članovi radne skupine Tau galerije. Dosadašnji mozaik koji je krasio naš kapelu darovan je samostanu na Humcu u Ljubuškom.Spomenimo i to da su završeni radovi na uređenju sakristije.
 
Kontemplativne molitve
http://www.milosrdni-otac.com/images//molitva.jpg
Svaki ponedjeljak u našu zajednicu dolaze sestra Iva i fra Mladen Herceg. U kapelici sa momcima održavaju kontemplativnu molitvu. Sat molitve počinje sa sjedanjem u krug i pričom od fra Mladena. Sa nekim stvarnim događajem, pričom, pjesmom ili svojim iskustvom fra Mladen nas opušta i uvodi u svijet kontemplativne molitve.
Opširnije...
 
Pijanistica Željka Mandarić održala koncert u Međugorju
 Mlada pijanistica Željka Mandarić sinoć je održala koncert u dvorani sv. Josipa u Majčinom Selu u Međugorju. Koncert je održan u organizaciji i pod pokroviteljstvom Majčinog Sela, a mlada pijanistica se publici predstavila svirajući Schumanna, Liszta, i Chopina. Na koncertu je kao gost nastupio i Željkin brat Ante. Student mostarske Glazbene akademije odsvirao je sonatu W. A. Mozarta. 
Opširnije...
 
Nešto o poniznosti
 Naša Majka, Sveta Marija, podsjeća nas na potrebu da budemo ponizni kako bismo bili bliže Bogu. Naša je Majka uzor u radosti baš zato jer je uzor u poniznosti. ''Veliča duša moja Gospodina, klikće duh moj u Bogu, mome Spasitelju, što pogleda na naznatnost službenice svoje''
Opširnije...
 
Koncert u Majčinom selu

U utorak, 8. svibnja u dvorani sv. Josipa u Majčinom selu s početkom u  20.30 sati održat će se koncert  klasične glazbe na klaviru prof. Željke Mandarić. U jednosatnom programu  ljubitelji klasične glazbe moći ce uživati u izvedbi djela najpoznatijih autora poput Chopina, Schuberta, Schumana i dr.   

Gost koncerta bit će Ante Mandarić. 

 
Posjeta hodočasnika zajednici
 http://www.milosrdni-otac.com/images/posjet.jpgDanas je zajednicu Milosrdni Otac posjetila skupina od 150 hodočasnika iz Madrida.
Opširnije...
 
Gospina poruka
 Gospina pouka od 2. svibnja 2012. Prenijela vidjelica Mirjana Dragićević Soldo
 
Opširnije...
 
Posjeta hodočasnika iz Španije
 Danas je zajednicu Milosrdni Otac posjetila grupa hodočasnika iz Barcelone i Madrida.  Nakon obilaska Zajednice i susreta s voditeljima, gosti su nazočili svetoj misi  u kapelici. Nakon toga, posjetili su Tau galeriju te slušali svjedočanstva naših momaka.  U izjavi za naš portal, voditelj grupe Goran Rašević je kazao kako su španjolski hodočasnici oduševljeni Međugorjem i Majčinim selom. 
 
Gospina poruka
Gospina poruka od 25. travnja 2012.:

"Draga djeco! I danas vas pozivam na molitvu i neka se vaše srce dječice otvori prema Bogu kao cvijet prema toplini sunca. Ja sam s vama i zagovaram za sve vas. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“
 
Dar zajednice
 U trogodišnjem programu u zajednici Milosrdni Otac, momcima je omogućeno liječenje interferonskom terapijom.

Nekolicina momaka uspješno je završila terapiju na Odjelu interne medicine pri SKB Mostar. Jedan od njih, Zoran Barbarić, u znak zahvalnosti bolnici je poklonio prelijepi mozaik koji je osobno napravio u Tao galeriji.

Osoblje Odjela interne medicine zahvalilo je na poklonu te momcima poželjelo puno uspjeha u daljnjem programu.

 
Blagoslov momaka
 U subotu je u zajednici Milosrdni Otac služena sveta misa na kojoj je sedmorici momaka udijeljen blagoslov za uspješno završen rehabilitacijski  program . Koncelebrirano misno slavlje u dvorani sv. Josipa predvodio je fra Svetozar Kraljević, upravitelj zajednice.  U nadahnutoj propovijedi, fra Svetozar je čestitao momcima na današnjem danu i pozvao na žrtvu i odricanje i nakon izlaska iz zajednice.
Opširnije...
 
Fotogalerija
 Na linku za fotogaleriju možete vidjeti slike od susreta i blagoslova momaka u kući u Međugorju        
 
Blagoslov momaka
 Dana 21.04.2012. u subotu održaće se susret u zajednici Milosrdni otac u Medjugorju kao i blagoslov naših šest momaka koji su uspješno završili program naše zajednice. U opšrinije možete doznati raspored za taj dan.
Opširnije...
 
Blagoslov u Sloveniji
 U subotu dana 14.04.2012. u 10.00 sati u našoj kući u Sloveniji održaće se blagoslov jednog od naših momaka Žigi Babniku.
 
Veliki petak
 Danas obilježavamo Veliki petak, dan Isusove muke i smrti. Slavi se u Velikom tjednu, a zajedno s Velikim četvrtkom, Velikom subotom i Uskrsom čini Vazmeno trodnevlje. Veliki petak jedini je dan u godini u kojem nema euharistijskoga slavlja. Ne zvone crkvena zvona, oltar je bez križa, oltarnika, svijeća ili cvijeća kako bi se što bolje istaknula Isusova muka i smrt. 

Vjernici dolaze u crkvu kako bi razmišljali o Isusovoj žrtvi, a preko obreda doživjet će liturgiju riječi, klanjanje križu i pričest. Veliki petak dan je u kojem Katolička crkva od vjernika traži post i nemrs.

 
Završen mozaik „Posljednja večera“

Ovih dana je u blagovaonici postavljen mozaik posljednje večeri koji su izradili Zoran Barbarić i Ivica Šimunović. Mozaik je dimenzija 190x100 i predstavljen na modernistički i originalan način iako je tema tradicionalna i simbolična vezana je za Veliki tjedan.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 169 - 189 od 389
Odaberite jezik