Naslovnica arrow Vijesti
Vijesti
FOTO:Mladi volonteri iz Spanjolske u Medugorju
Opširnije...
 
Gospina poruka od 2.srpnja 2012. Prenijela vidjelica Mirjana Dragićević-Soldo
Opširnije...
 
Gospina poruka od 25. lipnja 2012
Opširnije...
 
Aktivnosti u trauma procesu pomirenja

U  organizaciji trauma centra  „Kruh Svetog Ante“ protekli je tjedan u Ljubuškom  održan seminar na temu  „Trauma u procesu pomirenja".

Opširnije...
 
Fotogalerija susreta u Kiseljaku
 Na linku za fotogaleriju možete vidjeti slike sa susreta u Kiseljaku. 
 
Robert Mancini posjetio zajednicu Milosrdni Otac

U sklopu boravka u Međugorju, trener engleskog prvaka Manchester Citya Robert Mancini posjetio je zajednicu Milosrdni Otac. Upravitelj fra Svetozar Kraljević popularnom je treneru uputio riječi dobrodošlice te u znak zahvalnosti uručio prigodne darove.

 
Opširnije...
 
Susret roditelja
 U subotu, 16. lipnja u zajednici Milosrdni Otac u Kiseljaku, održat će se susret roditelja. Program će započeti svetom misom u 11 sati a nastavit će se susretom roditelja 12.15 sati. Nakon zajedničkog ručka,  u 14.30 je predviđena molitva krunice. Susret će završiti oko 16 sati.
 
Posjet studenata iz Mostara

Protekli petak zajednicu Milosrdni Otac je posjetila grupa studenata sa studija Socijalnog rada Filozofskog fakulteta u Mostaru.  U pratnji dr. Babića i dr. Marka Martinca,  gosti su se upoznali sa svim aspektima zajednice te pozorno pratili izlaganja tri člana zajednice. .

Opširnije...
 
II. Međunarodni simpozij o kockarskoj ovisnosti

U ponedjeljak, 28. svibnja u organizaciji dr. Zorana Zoričića  u Opatiji je održan 2. međunarodni simpozij o kockarskoj ovisnosti. Na njemu su  sudjelovali  eminentni stručnjaci koji se bave kockarskom ovisnošću iz zemalja u okruženju i naravno zemlje domaćina. Iz Bosne i Hercegovine su bili članovi Kluba ovisnika o kockanju - Mostar, a predstavila ih je gospođa Nada Matović osnivačica kluba.

Opširnije...
 
Novi mozaik u kući "Ivan Merz"
 Voditelj Tau galerije u Međugorju, Toni Kozarić boravio je u kući u Kiseljaku gdje je s momcima radio na izradi prigodnog mozaika. Riječ je o djelu koje  simbolizira euharistiju, na njemu  su prikazani kruh, vino, križ.  Mozaik je veličine visine 0.87 m širine 0.935 m koji  krasi kapelu u kući „Ivan Merz“.

 
Sok od zove

Prije nekoliko  dana momci iz kuće u Međugorju išli su brati zovu u mjesto Ljuti Dolac.  Njihova domaćica bila je majka voditelja Gorana, Ana Vidačak koja im je uz srdačnu dobrodošlicu pokazala gdje ima najboljih cvjetova.  Nakon cjelodnevnog rada, momci su se odmorili u Goranovoj kući, gdje s uz kolače I kavu malo popričali, kako se tko snašao u zajednici i  saslušali iskustvo jedne majke čiji je sin završio program naše zajednice.

 

Opširnije...
 
Radna terapija kao važan element rehabilitacijskog procesa
 Jedan od glavnih elemenata rehabilitacije naših štićenika je radna terapija. Veći dio dana u svakodnevnom životu momaka je rad. Svaki radni dan obveze počinju od 8 sati do 18 sati.
Opširnije...
 
Gospina poruka od 2. lipnja 2012. Prenijela vidjelica Mirjana Dragićević - Soldo
Opširnije...
 
Pravoslavni svećenici posjetili Majčino selo i zajednicu Milosrdni otac
http://www.milosrdni-otac.com/images//posjetmedjugorju.jpg
Svećenici i monasi eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske u ponedjeljak su bili u uzvratnom posjetu hercegovačkoj franjevačkoj provinciji. Njih 23. najprije su pohodili crkvu sv. Petra i Pavla u Mostaru gdje im je domaćin bio mostarski gvardijan fra Iko Skoko. Obišli su obnovljenu crkvu, te knjižnicu koju im je predstavio fra Ante Marić.
Opširnije...
 
Susret roditelja

U nedjelju je u Međugorju održan redoviti mjesečni susret roditelja. Voditelji sun a susretu nazočne upoznali s aktivnostima iz naših kuća. U proteklom mjesecu zajednicu u Međugorju su posjetili mnogobrojni hodočasnici a među njima posebno treba istaknuti studente s Medicinskog i Filozofskog fakulteta u Mostaru.

Opširnije...
 
Vladika Gligorije posjetio Zajednicu
 U ponedjeljak je našu Zajednicu posjetilo  i 25  članova Zahumsko-hercegovačke pravoslavne crkve na čelu s vladikom Gligorijem. Dobrodošlicu su gostima poželjeli upravitelj zajednice fra Svetozar Kraljević i momci. Gostima su svoje svjedočanstva dali  Marjan Vučić i Dalibor Cvjetičanin nakon čega je upriličen zajednički ručak a potom i obilazak zajednice.  Vladika Gligorije izrazio volju za suradnju sa zajednicom „Milosrdni Otac“.
 
Posjet Tomislavgradu
 Na poziv fra Joze iz udruge “Kap dobrote”, trojica naših momaka je boravila u Tomislavgradu. Nakon obilaska Radiopostaje “Tomislavgrad” i  gostovanja u programu, momci su za srednjoškolce i  njihove profesore dali svjedočanstvo o raznim vrstama ovisnosti  i rehabilitaciji u zajednici Milosrdni Otac.

Uz njih, na tribini su sudjelovali i  psihijatar i djelatnici policije koji su govorili o štetnosti narkotika. Boravak u Tomislavgradu je završen zajedničkim ručkom.

 
Gospina poruka od 25. svibnja 2012.
 „Draga djeco! I danas vas pozivam na obraćenje i svetost. Bog vam želi dati radost i mir preko molitve, ali vi ste dječice još  daleko, navezani na zemlju i na zemaljske stvari. Zato vas pozivam iznova otvorite vaše srce i pogled prema Bogu i Božjim stvarima i radost i mir zavladat će u vašim srcima. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“
 
Osiguranje na krizmi
 U subotu, 19. svibnja u  župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju 81 krizmanik primio je sakrament Svete Potvrde kojim se kršteni obogaćuju darom Duha Svetoga i savršenije povezuju s Crkvom. Sakrament Potvrde kandidatima je podijelio mjesni biskup, mons. Ratko Perić, pod Svetom Misom u 10 sati.  Sedam našim momaka sudjelovalo je u organizaciji i održavanju reda tijekom ceremonije. Biskup Perić  na kraju je zahvalio momcima na dobro određenom poslu.  
 
Prednost više kuća u zajednici „Milosrdni Otac“
 Zajednica Milosrdni Otac uz matičnu kuću u Međugorju ima svoje filijale u Kiseljaku i Sloveniji. Kvalitetnim programom  i sve većim interesom za ulazak u zajednicu, javila se potreba otvaranja novih kuća koje su se  otvarale na različitim lokacijama s ciljem  lakše rehabilitacije i boljeg oporavka svakog momka u zajednici.
Opširnije...
 
Posjet iz Čikaga
 U subotu, 19. svibnja zajednicu „Milosrdni Otac“ je posjetila grupa medicinskih sestara iz Chicaga. Nakon zajedničkog ručka koji su momci priredili, gošće su se upoznale s radom naše kuće i obišli prostorije Zajednice.  Na kraju posjeta, slušali su svjedočanstva članova Zajednice. 
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 148 - 168 od 389
Odaberite jezik